Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

17 Ocak 2011 Pazartesi

Size neden teşekkür edelim Başbakan? - Spor Haber - Online BirGün

Size neden teşekkür edelim Başbakan? - Spor Haber - Online BirGün

Size neden teşekkür edelim Başbakan?


Sevgili Başbakan;


Sapla samanın uzun zamandır birbirlerine karıştırıldığı bu ülkede 25 milyon taraftarı olduğu iddia edilen ve sadece transfere üç yılda 200 milyon euro para yatıran bir kulubün normal koşullar altında herhangi bir bakanın ekstra bir yardımı olmaksızın kendisine güzel bir stadyum yapabilme şansına sahip olması gerekir. Bu böyle değil de başka türlü olduysa siz iyiliği, güzelliği Galatasaray taraftarlarından ziyade bu işin içerisinde olup da bunu doğal yollarla başaramayan Galatasaray yönetimine yapmış oluyorsunuz. Yönetim acziyetlerinin cezasını çekmeleri yerine onları ödüllendiriyorsunuz. Belki de stad yapımı konusundaki başarısızlıkları nedeniyle bulunduğu kutsal makamdan ayrılacak iken daha fazla onların görevde kalmasını sağlıyorsunuz.

Peki bunu nasıl yapıyorsunuz ?

Devletin gücünü arkanıza alıp kimi yardımları yaptığınız için başında bulunduğunuz partinizin parasından mı vazgeçtiniz, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını mı feda ettiniz. Öyleyse bilelim de bir dahaki sefere protestoların içerisine bunu da katalım ve fakat böyle değilse siz ne yaptığınız için destek bekliyorsunuz ?

Sorsanız pek çok Galatasaraylı sizi alkışlamak yerine kırık, dökük de olsa kutsal saydıkları Ali Sami Yen Stadı'nda maç oynamayı tercih edeceklerdir. Hal böyle iken başka türlü olması için koşulları zorlamanın gereği yoktur.

Bu taraftarın bir kısmı günlük yaşamı içerisinde sizi kimi eylemlerinizden dolayı lanet ile anar iken bugün stadyum yapımında emeğiniz olduğu için alkışlamalı mıdır? Aynı taraftar taparcasına sevdiği kulubün başkanının sportif açıdan kulubü kötü yönetmesinden dolayı yaşattığı onca acıyı bu güzel stadyumu başarıyla tamamlaması karşılığında dahi unutmamış ve her konuşmasında yuhalamış iken sizi stadyum dışında kalan faaliyetlerinizden dolayı nasıl es geçmesini bekliyorsunuz? TT Arena stadının yapımı konusunda emeğiniz olsa da bu sadece o insanların iki haftada bir doksan dakikalık süresini farklı geçirmesine neden olacaktır ve fakat bunun dışında kalan yaşamının yüzde doksan dokuzluk kesimini etkileyen eylemlerinizin bir kesim üzerindeki karşılığı ise vefasızlık değil; olağan sonuçtur.

Aksi halde olsaydı daha tuhaf olmaz mıydı ?

Sizin yerinize sizden çok daha kötü bir şekilde ülkeyi yöneten başka bir partinin desteği ile 25-30 milyon taraftarı olan kulupler yıldız transferi yapıyor ve bu nedenle her yerde alkışlanıyor, el üstünde tutuluyor olsa hır çıkarmaz mısınız? Onca tuhaflığın, kötü idarenin bir anda unutulması muhalefet olsanız zorunuza gitmez miydi ?

Nasıl ki x şehrinde yenisini yaptırmaksızın b stadını yıktırsanız dahi alkışlanacağınız gibi burada da durum oldukça olağandır. Zira siz gittiğiniz her yerde hangi stadın içerisinde nasıl bir emeğiniz olduğu ile değil ülkenin başbakanı olarak nasıl bir yönetim gösterdiğiniz ile değerlendirileceksiniz. Bundan doğal daha başka ne olabilir ki ?

Sayın Adnan Polat’a;

Hayatımda sayenizde ikinci kez manen tecavüze uğradığımı düşündüm. Birincisi bu ülkenin alevi bir vatandaşı olarak bir zaman diliminde üstelik en çağdaş okul olarak bilinen izmir’İn sayılı kolejlerinin arasında yer alan Çamlaraltı lisesinde okur iken zorunlu din dersinin içerisinde namaz kılmaya zorlandığım andır. İkincisi ise tutkuyla bağımlı olduğum kulubümün yaptırdığını iddia ettiği yeni stadının açılış gününde konuşmacı olarak kürsüye çıkan TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’ın siyasi çıkar uğruna Başbakan’a övgüyü kulubüme hakaret ederek gerçekleştirmesini dinlemek zorunda kaldığım zamandı. Birincisini atlatmam uzun sürdü ama ikincisini unutmam mümkün olmayacaktır.

Bilginize..

ORHAN ULUCA


UltrAslan'ın iki yüzlülüğü
Galatasaray'ın en kitlesel taraftar gruplarından olan 'UltrAslan', TT Arena'nın açılışında Başbakan Erdoğan'ın Galatasaraylı taraftarlarca ıslıklanarak protesto edilmesine tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan ve diğer iktidar uzantısı konuşmacıları alkış yağmuruna tutan UltrAslan, protestolardan duyduğu rahatsızlığı yayınladığı bir bildiriyle dile getirdi. Bilidiride, "Galatasaray'ımızın böyle bir mabede kavuşması için tüm bürokratik engelleri ortadan kaldıran, yapım aşamasında ise tüm birimlerin bil fiil 24 saat çalışması için gerekli talimatları veren, tabiri caizse bu stadın bitmesini belkide tüm Galatasaray'lılardan daha fazla isteyen ve bekleyen Başbakanımızın bugün stadımızda protesto edilmesi ne spor ahlakı ne siyasi görüş nede ezeli rekabetle adlandırlılabilir" ifadeleri kullanıldı.
COLİN-KAZIM'I ALKIŞLADILAR
Henüz bir kaç gün önce Colin-Kazım Richard'ın transfer edilmesi üzerine bir bildiri yayınlayan ve bu transferden dolayı Adnan Polat ve Gheorghe Hagi'yi sert bir dille eleştiren tribün grubunun, TT Arena'nın açılışında Ajax ile yapılan maçta Colin-Kazım'ı bol bol alkışlaması ve sevgi gösterilerinde bulunması dikkat çekti. BirGün

'Padişah'ım şok yaşa!
Başbakan Erdoğan'ın TT Arena açılışında Galatasaray taraftarınca ıslıklanması ve ardından stadı terk etmek zorunda kalması, spor basınının da gündemindeydi. İktidar partisine yakınlığıyla bilinen gazetelerin spor sayfaları, Erdoğan'a el etek öpercesine sahip çıkmasıyla dikkat çekti. Türkiye Gazetesi'nin Fenerbahçeli yazarı Hasan Sarıçiçek aynı renklere gönül verdiği başbakana yönelik binlerce sarı-kırmızılı taraftarın ıslıklı protestosunu 'üç-beş nankör' olarak nitelemekte beis görmedi. Stad inşaatında hayatını kaybeden işçiler üzerine tek satır yazı yazmayan Sarıçiçek, iktidara methiyeler düzdüğü yazısında sanki stadı Erdoğan yapmışçasına 'padişahım çok yaşa' tonunda görüş belirtmekten geri kalmadı. BirGün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder