Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

17 Ocak 2011 Pazartesi

Polat’ın bitişi - GAZETEVATAN.COM

Polat’ın bitişi - GAZETEVATAN.COM

Polat’ın bitişi

İbrahim Seten - iseten@gazetevatan.com

TELEGOL’DE Başbakan’a adeta yalvaran, “Ne olur beni affet“ diyen halini gördükten sonra iyice anladım ki, Adnan Polat fiilen bitti.. Bu saatten sonra kendi suçunu Ergenekon’un üstüne bile atsa bu koltukta oturamaz.. Faruk Süren’i sadece üfleyerek deviren, G.Saray’ın “görünmez lideri” İnan Kıraç bile hayatında ilk kez TV’lere çıkarak Polat’ın ‘beceriksiz bir başkan’ olduğunu bas bas bağırıyor..

Peki ne oldu da, herkes birden aynı anda “Kral Çıplak“ demeye başladı?

1. FUTBOLDAKİ fiyasko üzerine kendi yönetiminin yarısı bile ‘istifa’yı düşünmesine rağmen Polat, Arena’yı kendisine bir can simidi gördü.. Stadı kendisi yapmış gibi herşeyi üstüne aldı, emeği geçmiş isimleri paçavra gibi kenara attı.. Açılışta devlet erkânıyla birlik mesajı vererek fırtınayı atlatmayı ve zevahiri kurtarmayı planlıyordu..

2. AÇILIŞTAN önce kendi yöneticisi Işın Çelebi başta olmak üzere herkes uyardı.. Son 3 aydaki yönetim kurulu toplantılarında tam 4 kez gündem maddesi olarak stat açılışı gündeme geldi, Çelebi her seferinde “15 Ocak’a hiçbir şey yetişmez, soft opening yapıp 10 bin kongre üyesini eşleriyle davet edelim.. Aksi takdirde kimseyi kontrol edemeyiz” dedi.. Polat her seferinde dinledi, sonra ‘Saldım çayıra mevlam kayıra’ usulü kendi bildiğini yaptı..

3. BAŞBAKAN’A yapılan saygısızlık, bana göre Türk futbol tarihine ‘en büyük nankörlüklerden biri’ olarak geçecek.. Ama Egemen Bağış’tan herkesin ortasında “Bunu temizleyin” diye fırça yiyen bir G.Saray Başkanı artık koltuğunda nasıl oturabilir, aklım almıyor.. Karşısında kim olursa olsun, G.Saray Başkanı’nın bir duruşu olmaz mı? Bütün hata sendeyse, olmaz tabii..

4. SAYIN Erdoğan’a hatırlatmakta fayda görüyorum.. Adnan Polat, şimdiye kadar bütün işlerini böyle yürüttü.. İşine gelmeyen her türlü durumda, yazan gazeteleri G.Saray düşmanı, bağıran taraftarı provokatör, kötü oynayan futbolcuyu beceriksiz, verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösteren teknik direktörleri paragöz gibi gösterdi.. Ve kendi medyasıyla insanları kandırdı.. Ama bu defaki fiyasko o kadar büyük ki, her zamanki taktikler tutmayacaktır..

5. DİYOR ki Polat, “300-400 provokatör stada girdi, o tepkiyi gerçekleştirdi..” Bunu diyen adama şu sorulmaz mı peki: “Başkan, stadın bütün biletlerini sen dağıtmadın mı? Kombine sahiplerine 16 bin, kongre üyelerine eşleriyle beraber 20 bin bilet vermedin mi? Kalan biletler de başta TOKİ olmak üzere sponsorlara ve devlet erkânına gitmedi mi? Bu 300 provokatör nerden çıktı ortaya? Elinde belge var mı?” Ve en can alıcı soru.. Bu yönetim, bu sezon, o taraftarlara hiç bilet dağıttı mı?

7. BÜTÜN G.Saray camiası “Bu stat için Özhan Canaydın canını verdi, onun adını bir yere verin” dediğinde es geçen; statta yaptığı konuşmada Canaydın’ın adını bile anmayacak kadar vefasız davranan; onu bırakın, kulübün kurucusu Ali Sami Yen’i bile sorgusuz sualsiz tarihe gömmeye kalkan Polat artık iflas etti.. Camiasını ve taraftarını zaten kaybetmişti.. Şimdi Başbakan’ı ve İnan Kıraç’ı kaybetti.. Bakalım bodyguard’lıktan başka iş yapmayan birkaç yöneticisiyle beraber kaç gün daha G.Saray Başkanı kalacak?

1 yorum:

  1. Çingeneye beylik vermişler, önce babasını vurmuş (Polat'a ithaf).

    YanıtlaSil