Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

18 Ocak 2011 Salı

Ilgaz Çınar- Ali Sami Yen Arena - Hürriyet Futbol

Ali Sami Yen Arena - Hürriyet Futbol

KIMSEDEN FAYDA UMMAM, DILENMEM KOL KANAT, KENDI BOSLUK VE GOK KUBBEMDE UCAR GIDERIM, EGILMEK, ESARET ZINCIRINDEN AGIRDIR BOYNUMA, FIKRI HUR,VICDANI HUR, IRFANI HUR BIR ŞAIRIM. (TEVFIK FIKRET)

Cumartesi günü açılışı yapılan Ali SAMİ YEN Spor Kompleksinin yankıları hala sürerken Liseli -Lisesiz ayrımı yapılmaksızın çoğu Galatasaraylılar yukarıdaki dörtlüğü adeta " manifesto"olarak kabul ederek tepkilerini dile getirmekte. Bu tepkinin en önemli getirisi neredeyse bölünmek üzere olan camianın " dik duruş" sergilemek adına bütünleşmiş olması. Son seçim döneminde Adnan Polat'a , Adnan Öztürk'e oy verenler , beyaz liste hazırlayanlar " Fikri Hür , Vicdanı Hür , İrfanı Hür Bir Galatasaraylı" olarak tek vücutta hayat bulmaya başladılar. Bu tepkinin fitili yaklaşık 2 ay önce ateşlenmişti. Aniden ortaya çıkan ve derme çatma masa ve sandalyeler eşliğinde Yunus Akgül tarafından düzenlenen basın toplantısı camiada " bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" etkisi yaratmış ama bu basın toplantısının şifreleri "enigma" kullanma zahmetine girilmeden çözülmüş ve endişeli bekleyiş başlamıştı.Yunus Akgül bu toplantıda " herkes birbirine teşekkür ediyor ama esas övgüyü daha belediye başkanlığı sırasında burada stat hayali kuran sayın başbakan hak ediyor " diyerek perşembenin gelişini belli ediyordu. Peki bu stat söylenildiği gibi " 1 kuruş cepten çıkmadan mı " yapılmıştı ? Bu sorunun cevabını " İrfanı Hür" Galatasaraylılardan öğrenelim. "


GALATASARAY yaklaşık kırk sene daha üst kullanım hakkına sahip olduğu çok değerli Mecidiyeköy arazisini terk etmeyi kabul etti, hükümete-belediyeye-TOKİ'ye rant imkanı yarattı.

- İnşaat aleminde yan yana iki değerli arazi 1+1=3 eder, not alalım, eski Likör Fabrikası da devletin elinde.

- GALATASARAY 384 dönüm üst kullanım hakkını Seyrantepe'de terk etti, hükümete-belediyeye-TOKİ'ye rant imkanı yarattı.

- Stadyumun yaratacağı çekim alanı sayesinde çevresel düzenlemeler eşliğinde, arazinin ederi yükseldi.

- GALATASARAY stadyum için 120 dönüme sığınca, Seyrantepe'de kalan 264 dönüm serbest kaldı. Şişli Etfal Hastanesi oraya taşınıyor. 600 yataklı hastaneyi kazandırma onuru TOKI'ye-Hükümete kaldı.
- Şişli Etfal Hastanesi'nin fevkalade değerli arazisi boşalınca, zincirleme etkiyle hükümete-Belediyeye-TOKİ'ye rant imkanı yaratıldı.

- Seyrantepe'ye inşa edilen stadyumla icraat anlamında kazanım oldu, Milli Takım için bir alternatif mekan yaratıldı, Türkiye'nin uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapma şansı arttı. Hatta Istanbul'un Kurtulusu, Gazze Agliyor, Forza Intifada vb. kitlesel bulusmalar icin modern bir adres edinildi !!!

- Yeni stadyumla daha büyük bir ekonomi yaratıldı, istihdam anlamında kazanım oldu, devletin vergi geliri artacak.

- İstanbul’un kentsel dönüşümü anlamında bir viraj donuldu ve "bize de bize de" diye feryat eden ama karşılığında bir Allah kurusu vermeyecek kulüplere spor tesisi yapmak için gerekçe doğdu. Bu ve bunun gibi faydalara karşılık:130 milyon Euro'ya mal olduğu söylenen Aslantepe, Galatasaray'a kiralandı. Ne arazi bizim, ne stadyum bizim. Gecikmeli olarak bize teslim edilen bu stadyum için, bir de Galatasaray'a tonla laf söyleniyor hatta hakaret ediliyor." İrfanı Hür Galatasaraylıların tepkisi işte burada başlamakta. Küçük düşürücü beyanatlara karşı Galatasaray Yönetimi cevap ver( e )memektedir. Galatasaraylıların tepkisi " toplu konut açılışına getirilen yandaş" gibi gösterilmek istenmelerinedir , Galatasaraylıların tepkisi kulüp üyesi olan Erdoğan Bayraktar'ın halka açık yerde eski ve yeni yönetimi küçük düşürerek kendini büyütmek istemesinedir , Galatasaraylıların tepkisi statta küfür - kavga olmadan medeni haklarını kullanmalarına karşın kendilerini devlete şikayet etmeyi düşünen ve ALİ SAMİ YEN ' e sokmamakla tehdit eden başkan ve yönetim kurulunadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder