Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

19 Ocak 2011 Çarşamba

ayak oyunu

Ilgaz Çınar -ayak oyunu

DERİN UYKUDAYDIM SESİNE UYANDIM
UYANDIM TER İÇİNDE KALDIM UYKU TUTMADI
SANKİ ONLAR HANCI HALKINA YABANCI
BİZ İSE KİRACIYIZ DA EVDEN ATMALI
BİRİSİ OY PEŞİNDE ÖTEKİ RANT İŞİNDE
KIYAMET DEĞİLSE BİLE BİŞEY KOPMALI

.... Moğollar

Efsane grup Moğolların "Bişey Yapmalı" isimli şarkısından yapılan bu alıntı Cumartesi günü açılışı yapılan ALİ SAMİ YEN Arena tribünlerinden yükselen başkaldırıyı da özetlemekte esasında. Bişey yapmalı mı? evet ama organize ve aklı selim yapılmalı. Cumartesi akşamından beri " Fikri Hür , Vicdanı Hür , İrfanı Hür " Galatasaraylıların sesi yükselmekte. Çeşitli Galatasaray forumlarında " ne yapılmalı" sorusu cevabını arıyor. İmza toplayarak olağanüstü genel kurula gidilmesi gerektiğini düşünenler kadar , olağan mali genel kurulun beklenerek Galatasarayın sorunlarının olması gerektiği yerde konuşularak harekete geçilmesini düşünenler de var.
Bu iki haklı düşünceye de katılmamak imkansız ama Galatasarayın menfaatleri için "olağan mali genel kurul" toplanti tarihini beklemek içinde bulunulan durumda en mantıklı çözüm olarak gözükmekte zira gerek kongre üyeleri gerek sarı kırmızı renklere gönül vermiş taraftarlar göstermiş oldukları haklı reaksiyon sonrası sayın başkan Adnan Polat'ın " istifa müessesesini" hayata geçireceğini ve kulübü genel kurul günü daha da çalkantılı günlere götürmeyeceğini düşünüyorlar. Cumartesi gününden itibaren beklenilen duruşu bir Galatasaraylıya yakışan en mert ve en mantıklı şekilde her platformda dile getiren ve taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanan sayın Hayrettin Kozak'ta aynı düşünceyi savunmakta. peki sayın başkan beklentileri karşılamz ise ne olur diye merak edenler için cevap gayet net " Fikri Hür , Vicdanı Hür , İrfanı Hür" Galatasaraylılar tarihi belli olan günde mutlaka " bişey" yapacaklardır.
Bu çerçevede merak edilen esas konu "bişey" yaparken sahne alması beklenilen olası başkan adayları "bişey" yapıyor mudur? Bu sorunun cevabını verebilecek bir veri şu an için ortada yok. Son seçimlerde başkan adayı olan ve kimsenin beklemediği şekilde bir oy sayısına ulaşmış olmasına rağmen seçimleri kaybeden sayın Adnan Öztürk kendisine verilen "muhalefet" misyonunu basınla yapılan sabah kahvaltısı dışında yerine getirememekte. Haldun Üstünel'in istifası sonrası önce şirket daha sonra yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden sayın Cemal Özgörkey'den de şu ana kadar bir ses çıkmaması , 12 yıldır "geleceğin başkanı" sayın Ali Dürüst'ün " son kale" programı hariç bir görüş bildirmemesi akıllarda soru işareti bırakmakta. Bu geniş çerçevede olası başkan adaylarının ego ve kaprislerini bırakarak bir "güç odağı" oluşturması ve herkesi bu odağın etrafına toplamaları sürekli bahsedilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen " Ali menfaat" için zaruridir.
Cumartesi akşamı yaşananlar Galatasaray için hiç beklenmedik anda " beyaz bir sayfa" açmıştır. Umarız "ali menfaatler" Galatasaray için harekete geçer ve Galatasaray " lisesi , kulübü ve taraftarı" ile tekrar tek vücutta hayat bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder