Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

17 Ocak 2011 Pazartesi

Galatasaray’a hakaret.. Yanlış adres! - GAZETEVATAN.COM

Galatasaray’a hakaret.. Yanlış adres! - GAZETEVATAN.COM

Galatasaray’a hakaret.. Yanlış adres!

Ruhat Mengi - rmengi@gazetevatan.com

Pazar günü ve gecesinde tüm spor kanallarında “Başbakan’ın Arena Stadı açılışında ıslıklanması” konusu tartışıldı. Konuşmacıların çoğu bu olaydan Galatasaraylı izleyicileri sorumlu tutup onlara kızıyorlardı ve tepkileri daha çok “Takıma milyonlarca liralık stat imkanı sağlanmış, cevap bu mu olmalıydı” çerçevesindeydi. Ama konuşmacılar arasında “Ben oradaydım, 40 bin kişinin en az 30 bini ıslık çaldı, buna sadece taraftar tepkisi denemez” diyenler de vardı.

Aynı fikirdeyim, dünkü yazımda da değindim, başka yazarlardan da aynı şeyi yazanlar oldu. Bu tepkide son aylarda hükümetin iyice artırdığı antidemokratik baskıların, eleştirilere hakaretle cevap vermelerin, “Biz ne dersek o olacak, herkes emre uyacak, kimseyi takmayız” şeklindeki padişah özentisi tutumların rolü var. İktidar partisinin de, onlara yaranmak için lafı eğip bükenlerin de ‘suçu Galatasaraylılara atıp çekilmesi’ son derece anlamsız.

ERGENEKON STADYUMDA!!

Bırakın bunu, her protestoda olduğu gibi bunda da “Islık çalanlar taraftar değildi” gibi sözlerle 30-40 bin kişiye de “Ergenekoncu” iması yapanlar çıktı. İşin içinde fırsatçılık olunca Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın (AB Genel Sekreterliği) müşaviri bile öne atılarak Galatasaraylı izleyiciye “nankör kuşbeyinliler” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı (ah o yükselme hırsı) eksik kalmadı, o da “şerefsizler, yuhalayanlar kahpe Galatasaray taraftarı” diye girişti.

Ellerinde seslerini duyuracak aynı imkan olsa milyonlarca kişi onlara ağır hakaretlerini aynen iade eder. Zira bu hakaretler stat protestosunu katlayacak kadar ölçüsüz ve terbiyesizce.. Protesto demokrasilerde vatandaşın doğal hakkıdır ama “devlet memurunun hakareti” suçtur, kesinlikle cezalandırılmayı gerektiren suç!

PARA KİMİN CEBİNDEN?

Bir de tabii Başbakan’ın “Stadın yapımında Galatasaray’ın Allah’ın kuruşu yok. Oraya 600 milyon lira yatırım yaptık, cevabı bu mu olacaktı” sözleri var. Bu para kime ait ki siyasetçiler hak iddia edebiliyor. TOKİ’nin yaptığı evler de, bu stadyum da devletin, milletin parasıyla yapılıyor.

Eğer bir hükümet, milyonlarca evsiz, aç, susuz insanı, ayakkabısız öğrencileri varken, şiddete uğrayan kadınların gideceği sığınma evlerini açmayı düşünmezken “daha sempatik görüneceği için” milletin kesesinden ‘600 trilyon gibi dev bir parayı’ bir stadyuma yatırma kararı vermişse en azından bunu başa kakmaması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder