Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

18 Ocak 2011 Salı

Ava giden avlanır - Doğan Sarıbeyoğlu

Ava giden avlanır - Doğan Sarıbeyoğlu

Ava giden avlanır

18 Ocak 2011 Salı 02:30

G.Saray camiasının bütün fertleri ıstırap içerisinde. 4-5 yıldır bünyesinde yaşanan sıkıntılar artık dışarı vurmaya başladı ve ilk defa duayenimiz, Vakıf Başkanı İnan Kıraç, müdahale etme gerekliliği duydu. Başkan Polat kulübü 3 kişiyle idare etmeye kalktığı için yanlışlarda olduğunu anlayamadı.
Kendisine söylediğim doğruları kabullenemedi. Şimdi yanlış yolda olduğunu anlasa da geç kalmanın üzüntüsü içinde. Kulübüne ve camiasına verdiği önemli zararlar şüphesiz ki onu da tarifi zor elemlere boğdu.
İnan Kıraç, 20 gün önce bana telefon ederek Polat'a yardımcı olmamızı önermişti. Seçilen bir başkanın seçimle gitmesi gerektiğini söylemişti. Peki 20 gün de ne oldu da Polat'tan istifa etmesini istedi. Bunun nedeni para politikası, sportif başarısızlık değildi. Tek nedeni vardı o da G.Saray'ın 100 yılda oluşturduğu etik değerlerin bir bir yok edilmesiydi. Polat; saygı, sevgi ve güven duygusunu yok etmişti.
Ali Sami Yen'in isminin yok olmasına niye çok kızmıştı? Çünkü toplumlarda kulüp kuranlara ve Canaydın gibi emeği geçenlere mevcut başkanımızın düzeyinde yaklaşılırsa kimse de G.Saray'a hizmet etme aşkı ve şevki bırakmaz.

BAŞBAKAN'A VEFA
Peki Galatasaray'ın yarınlarında neler olur? Polat istifa etmemek için bütün gücüyle direnecektir. Ama konumunun düzelmesi için hiçbir etkinlik yapamayacak. Yani Sezgin ve Şardan'dan vazgeçmeyecek. Hala sıkıntıdan kan kusturduğu bir gün bile güldüremediği taraftarlarının arasında suçlu avına çıkmakta.
Gerçekten emeği geçen, samimi duygularla G.Saray'a bu stadı kazandırmak için uğraş veren Başbakan Erdoğan'a yapılanlara üzülmemek mümkün değil. Onu misafir etmesini beceremedik. Galatasaray yönetiminin günahının büyüklüğü bu kulübe gönül verenleri de üzüyor. Başbakan'a hak ettiği vefayı bir gün G.Saraylılar'ın fazlasıyla göstereceğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder