Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

20 Ocak 2011 Perşembe

Melih Aşık - Tekyumruk! - Milliyet.com.tr

Melih Aşık - Tekyumruk! - Milliyet.com.tr

Tekyumruk!

20 Ocak 2011

TT Arena’daki protestonun faturası Galatasaray’ın “Tekyumruk” adlı taraftar grubuna çıkarılmak isteniyor. Dünkü gazetemizde bunun haberini okumuşsunuzdur.
Galatasaray’ın adı en duyulan taraftar grubu “Ultraaslan” son olayda Adnan Polat’ın yanında yer alınca Galatasaray camiasında prestij kaybına uğradı.
“Ultraaslan”ın yerini alacak gibi görünen “tekyumruk”un nasıl bir grup olduğuna gelince...
En büyük özellikleri; sadece stadyumda değil, stadyum dışında da var olmaları...
Örneğin 1 Mayıs yürüyüşünde grup, “Tekyumruk” pankartı arkasında Taksim’deydi.
TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan ve altı aydır UPS Kargo önünde direnen işçilerin yanındaydı. UPS işçilerinin çağrısı üzerine Taksim’de yapılan yürüyüşte ön saftaydı. “Bizim sesimiz sadece sahalarda değil, işçilerin, emekçilerin yanında da yankılanır” diyen grup geçenlerde Hakkâri’deydi. Çimenli köyünün ilköğretim okuluna kütüphane kazandırdılar. Çocukları sarı - kırmızı kaşkollarla, formalarla sevindirdiler.
Aslantepe’nin inşaatında Gökhan Yavuz ile Raşit Ez adlarında iki işçi, iş kazası sonucunda hayatlarını kaybetmişlerdi. “Tekyumruk” bu iki emekçinin isimlerinin yaşatılması için imza kampanyası başlattı. Özetle sosyal duyarlığı sportif duyarlığı kadar güçlü bir grup Tekyumruk.
FenerbahCHE gurubu ile Gençlerbirliği Kara Kızıl Grubu dün birer bildiriyle “Tekyumruk” grubunu desteklediklerini açıkladılar. Bravo...
Bir Galatasaraylı okurumuz dün anımsattı:
- Demokrasi başbakanların da yuhalanabildiği rejimdir. Rejimin özelliği budur. Ancak diktatörler yuhalandıkları için rahatsız olurlar...

Erdoğan’a not:
“Conflata magna invida, seu bene seu male gesta premunt.”
(Hoşnutsuzluk bir kez alevlendi mi, kötü işlerle birlikte iyiler de beğenilmez.)
Tacitus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder