Kimseden fayda ummam, dilenmem kol kanat;
Kendi boşluk ve gökkubbemde uçar giderim;
Eğilmek, esaret zincirinden ağırdır boynuma;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şairim.

Tevfik Fikret

17 Ocak 2011 Pazartesi

Kozak: Adnan Polat çok zayıf kaldı - NTVSpor.net

Kozak: Adnan Polat çok zayıf kaldı - NTVSpor.net

Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Hayrettin Kozak, NTV Ana Haber'e konuk oldu. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın açılışında başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan protestoları değerlendiren Kozak, başkan Adnan Polat’ın başbakandan özür dilerken başkaları karşısında çok zayıf kaldığını söyledi.


NTV Ana Haber’e konuk olan Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Hayrettin Kozak, Can Dündar’ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın açılışında başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan protestolarla ilgili sorularını yanıtladı.


Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsından özür dilediğini; ancak başkalarının karşısında da çok zayıf kaldığını belirten Kozak, bu konuda başkan Adnan Polat’ı oldukça sessiz ve çekingen bulduğunu söyledi.

Galatasaray Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan protestoları değerlendiren Kozak, “Saçmalıklar silsilesi diyelim bu olaya. Hiç olmaması gereken bir tabloydu. Her şey abartıldı, gereksiz bir program yapıldı. Son derece bilinçsiz bir program çıkarıldı. Konuşmaların içeriği çok farklıydı ve orayı dolduran insanlar hayretler içinde kaldı” dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neden protesto edildiğini anlatan Kozak, “Bütün olayı tamamen hükumetin ve TOKİ’nin eseri haline getirme çabası olayları bu noktaya getirdi. Elbette katkılar, destekler vardır. Ama bu işin bir geçmişi var. Sıcak bir ilişkiyle Galatasaray ile devleti birleştirip çok güzel bir şekilde sunulabilirdi. Kırgınlıklar, hassas noktalar oldu. Öte yandan başbakanın stada gelişi olağanüstü abartıldı, böyle olmamalıydı. Sayın başbakanın bunu bilmesi ve düşünmesi gerekirdi. Ben onu da suçlamıyorum herhalde bunu ekibi yaptı. Olağanüstü bir kişi gibi geldiği zaman Galatasaray seyircisi bundan da rahatsız olur. Açılış çok daha doğal ve samimi bir şekilde olmalıydı” diye konuştu.

Saçmalıklar silsilesinin devam ettiğinin altını çizen Kozak, “Kamera kayıtları neyi tespit edecek? Orada 40 bin kişi var. Bunu hemen unutmaları lazım. Yuhalama ve ıslıklama şu anda Türkiye’nin her tarafında, siyasetin de içinde olan bir şey. Kime, ne cezası vereceksiniz? Bu son derece yanlıştır. Konu bir özür dilemekse, fazlasıyla ödenmiştir” dedi.

Başkan Adnan Polat bazı kişiler karşısında çok zayıf kaldığını vurgulayan Kozak, “Başta başkan Adnan Polat olmak üzere, başbakanın şahsından özür dilemiştir, ama başkalarının karşısında da çok zayıf kalmıştır. Bazıları da abartmışlardır. Galatasaray da 20 milyon taraftarı olan bir camiadır. Sıradan bir camia da değildir. Başkanımızı ben bu konuda oldukça sessiz ve çekingen buldum” şeklinde konuştu.

Başbakanın ‘henüz stat konusunda kararımızı vermedik’ şeklindeki açıklamalarına da değinen Kozak, “Hayır öyle bir durum yok. Ortada net bir mukavele var. Galatasaray Spor Kulübü, üzerine gelen bütün her şeyi eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Bu nedir, Ali Sami Yen’in 36.5 dönüm üst yapım hakkını devretti. Seyrantepe’de 384 dönüm yine 30 yıllık kullanım hakkını devretti. Karşılığında stadın üst hakkını kullanmak üzere TOKİ ile anlaşma yaptı. Başbakanın ‘Galatasaray 50 kuruş ödemedi’ sözüne hiç katılmıyorum. Tabii ödemeyecek, her şeyi vermiş Galatasaray. Sarı kırmızılılar kendi fedakarlığını yaptı, karşı tarafında stadı tamamlamasını bekledi” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder